Návštěva u Chebských

16. října 2019 navštívil předseda poprvé západ země a to město Cheb, kde byl srdečně přivítán v Centru setkávání na náměstí Jiřího z Poděbrad. Cheb je společně se Sokolovem v těsném spojení a obě místní skupiny jednají ve shodě.

Prostory Centra setkávání, které je financováno z rozpočtu Shromáždění Němců, jsou velkorysé a poskytují prostor pro nejrůznější aktivity jako je knihovna, kurzy němčiny, prostory pro různá setkávání krajanů.

Sokolovská skupina, s velkým enthusiasmem i odborností vedená panem Gunterem Wohlrabem  se schází jednou týdně a je tak naší nejaktivnější skupinou.

Ve velmi přátelském a otevřeném rozhovoru se předseda dozvěděl mnoho zajímavých skutečností z každodenního života menšiny na západě země i o představách vedoucích spolku o jeho dalším fungování. Na konci se obě strany shodly na tom, že západ země nesmí být nikterak znevýhodňován, jedná-li se např. o informovanost v InfoBlattu nebo o finanční zdroje pro projekty v místě, které Spolek může získat např. u Ministerstva kultury ČR. S dobrým pocitem, že je o menšinu v Chebu dobře postaráno se Pražané vydali na cestu zpět.