Návštěva v Mnichově

11. října 2019 se předseda Spolku zúčastnil na pozvání Bavorského zemského vedoucího Sudetoněmeckého krajanského sdružení pana Steffena Hörtlera slavností k 70. výročí založení Bavorského zemského sdružení Sudetoněmeckého krajanského sdružení v Mnichově.

Bavorské zemské sdružení stálo vždy na straně krajanů, které stále spojuje, stará se o jejich záležitosti, staví mosty do vlasti a to již sedm desetiletí. Nyní v 21. století je stále tím starostlivým ochráncem a tlumočníkem Sudetských Němců v Bavorsku.

Program slavností se odehrál odpoledne a večer dne 11. října. Nejprve na místě Vzpomínkového kamene generace budující nový domov na Marstallplatz byly položeny věnce a vzpomínkovou řečí se připomenul Steffen Hörtler, poté v tradičním šenku U Františkánů proběhl slavnostní akt, na kterém promluvila paní Kerstin Schreyer, bavorská ministryně pro rodinu, práci a sociální záležitosti a Bernd Posselt, mluvčí Sudetoněmeckého krajanského sdružení.

Slavnostní akt doprovázela svým uměním harfista paní Marika Riedl se Smetanovou Vltavou na úvod. Pro náš Spolek to byla velká čest moci se zúčastnit těchto vrcholných oslav.