Návštěva v Novém Boru

9. října 2019 se malá delegace Spolku z Prahy sestávající se z paní Taťjany Matouškové, Jiřího Vidíma a Ondřeje Vidíma jako našeho asistenta zúčastnila měsíční schůzky naší pobočky v Domě seniorů v Novém Boru. Nejprve byly předány květiny a gratulace naší milé Hildě Kopecké, dlouholeté vedoucí novoborské skupiny, k jejímu životnímu jubileu. Na oplátku nám bylo nabídnuto víno, káva a dort ve tvaru podkovy.

Skupina nyní čítá více než 20 aktivních členů a má i nové zájemce z řad přátel německé kultury a zejména německého jazyka. Paní Hilde je skutečnou encyklopedií našeho Spolku, její statečný a aktivní postoj v počátečních obdobích měl velmi dobrý vliv na celou naši menšinu. Předseda se rozhodl vzpomínky paní Hilde zaznamenat jako důležitý pramen času vzniku spolku.

Místní skupina se aktivně podílí na společném projektu s lužickou Žitavou pod jménem „Na stopě zapomenutým místům Polevska“. V této souvislosti vyjádřila přání nalézt v rozpočtu Spolku finanční prostředky potřebné k pokračování tohoto projektu. To bylo předsedou přislíbeno.